L-karnitin nélkül nem működik a zsírsavlebontás

Az L karnitin direkt és indirekt hatást kifejtő vitaminszerű anyag, mely hatással van a szervezetünkben lejátszódó anyagcsere és energiaszolgáltató folyamataira, számos szívműködési zavar megelőzésére, az öregedési folyamatok késleltetésére, a férfi reproduktív kapacitás növelésére és az immunrendszer erősítésére. Szerepet játszik a vér oxigenizációjában, számos érbetegség megelőzésében, sejtvédelemben, rosszindulatú betegségek prevenciójában.

Egészségügyi problémák esetén, stresszhelyzetben, terhesség és szoptatás idején, intenzív edzésprogram alatt a karnitin igény sokszorosára emelkedik. Hiányát nem lehet egyértelműen megállapítani.

lkarnitin_edzes.jpg

Fontos az energiatermeléshez, a megfelelő zsíranyagcsere létrejöttéhez. Gyakorlatilag minden szervben megtalálható, a legnagyobb mennyiségben ott van ahol a legnagyobb energiafelhasználás történik az izmokban.

 

Javíthatja a nitrogén egyensúlyt, kis mértékben anabolikus, fokozza a fehérje-beépülést. A súlyzós edzés utáni regenerációt segíti, enyhíti az izomszövet sérüléseit, l karnitinnal több receptor áll készen a hormonális hatások fogadására, mint anélkül.

Az l karnitin előnyeit élvezhetik a potencia vagy terméketlenségi zavarral küzdők is, mivel a mellékherékben nagy koncentrációban találhatók, és jelentős szerepük van a spermiumok anyagcseréjében és érésében.

L-karnitin nélkül a zsírsavlebontás nem működik, ezáltal energiát biztosít a szervezet számára, ami fokozza az állóképességet, segíti a szív normális működését, késlelteti a fáradtságot.