Az L-karnitin segíti az edzés utáni regenerálódást

L-karnitin előállítására kis mennyiségben az emberi szervezet is képes, többségét a táplálékkal kell pótolni. Az L-karnitin főleg hús és tejtermékekben található. Pótlása fontos és előnyös élettani hatásokkal járhat.

Az L-karnitin jótékony hatását klinikai kutatások igazolták a perifériás idegrendszeri zavaroknál cukorbetegség esetén, a szívműködési zavarok és perifériális érbetegségeknél, pajzsmirigy-túlműködésnél, az öregkori demenciánál.

omega_3_sziv.jpg

Az L-karnitin segít a zsírok energiává alakításában, több energiához juttatja a szervezetet, javítja az ellenállóképességet és az erőnlétet, csökkenti a testzsír mennyiségét. Védi a sejtmembránt az oxidatív stressz ellen, ezzel késlelteti az öregedési folyamatokat, segít létfontosságú fehérjék membránba épülésében.

Az L-karnitin jótékony hatása segíti az edzés utáni regenerálódást és enyhíti az izomszövet sérüléseit. Javítja az izmok oxigén ellátását, az izmokban akadályozza a tejsav felhalmozódását, védi az izomfehérjéket.

Az L-karnitin előnyeit élvezhetik a potencia vagy terméketlenségi zavarral küzdők is, mivel a mellékherékben nagy koncentrációban találhatók, és jelentős szerepük van a spermiumok anyagcseréjében és érésében.