Fokozott fizikai megterheléskor az L karnitin igény megnő

Az L-karnitin segít a zsírok energiává alakításában, így csökkenti a testzsír mennyiségét, ezáltal több energiához juttatja a szervezetet. Javítja az erőnlétet és az ellenálló képességet. Zsírégető hatása miatt rendkívül fontos a szervezet számára. Fokozza az izmok erőnlétét, hatékonyan csökkenti az izomlázat.

Jótékony hatása segíti az edzés utáni regenerálódást és enyhíti az izomszövet sérüléseit. Javítja az izmok oxigén ellátását, az izmokban akadályozza a tejsav felhalmozódását, védi az izomfehérjéket.

Az L karnitin csökkenti a szervezet tápanyagigényét. Alacsony L-karnitin szint esetén a szervezet tápanyagigénye nő, ami a fogyókúrát rossz irányba befolyásolja. Testi lelki megterhelés esetén a szervezet L-karnitin szükséglete megnő, kiegészítő bevétele javítja a teljesítőképességet és elősegíti a glikogén takarékosságot.

sziv.jpg

Fontos a szívizom számára, a növekedéshez, fejlődéshez, és az izomzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Javítja az izomzat oxigénellátását, szívbetegség esetén javítja a szív teljesítményét, helyreállítja a normális szívműködést, csökkenti a koszorúér elmeszesedésből származó szorító fájdalmat, ami a vér szállítóképességének csökkenéséből ered.

Az L-karnitin a szervezetben rendkívül fontos és sok feladatot lát el. A megfelelő étrend és a mozgás feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a kedvező folyamatok beinduljanak.