L-karnitin hatásai a szervezetünkben

Az L-karnitin olyan direkt és indirekt hatást kifejtő vitaminszerű anyag, mely a szervezetünkben lejátszódó anyagcsere és energiaszolgáltató folyamataiban, számos szívműködési zavar megelőzésében, az öregedési folyamatok késleltetésében, a férfi reproduktív kapacitás növelésében, az immunrendszer erősítésében, a vér oxigenizációjában, számos érbetegség megelőzésében, a sejtvédelemben, rosszindulatú betegségek prevenciójában játszik szerepet.

L-karnitin hármas hatást fejt ki.

Energiát szabadít fel. Fizikális és mentális teljesítmény fokozó, rövid és hosszú távon. Javítja az idegrendszer épségének védelmét és funkcióját.

Az L-karnitin működteti azt a szállítórendszert, mely a sejtek energiaraktárába szállítja a zsírsavmolekulákat.A zsírfelhasználás teljesen a karnitin mennyiségétől függ.

Az izmok oxigénellátását javítja, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban, védi az izomfehérjéket.

orvos.jpg

Szívbetegség esetén javítja a szív teljesítményét, segít a normális működés helyreállításában. Nagy mértékben csökkenti a koszorúér elmeszesedésből származó szorító fájdalmat, mely a vér szállító- képességének csökkenéséből ered.

 

Légzési elégtelenség, vagy nehézségek esetében is segít, mivel növeli az izmok oxigénellátását. Nagyon jelentős zsírégető hatása, melynek következtében sok fogyókúrás termék lényeges összetevője.

Többféle karnitin is megtalálható az egyes táplálékkiegészítőkben, csak az L-karnitin-tartalmút szabad bevenni.