L-karnitin fokozza az állóképességet

L-karnitin nélkül a zsírsavlebontás nem működik, ezáltal energiát biztosít a szervezet számára, ami fokozza az állóképességet, segíti a szív normális működését, késlelteti a fáradtságot.

Az L-karnitin jótékony hatása segíti az edzés utáni regenerálódást az izomszövet sérüléseit enyhíti. Javítja az izmok oxigén ellátását, az izmokban akadályozza a tejsav felhalmozódását, védi az izomfehérjéket.

csontokkalcium.jpg

A nehéz fizikai munkát végzők számára és sportolók részére rendkívül hasznos a fogyasztása. A zsírok elégetésével energia szabadul fel, ami javít a teljesítőképességen és a kitartáson, Csökkenti a szervezet tápanyagigényét. Alacsony L-karnitin szint esetén a szervezet tápanyagigénye nő, ami a fogyókúrát rossz irányba befolyásolja. Testi lelki megterhelés esetén a szervezet L-karnitin szükséglete megnő, kiegészítő bevétele javítja a teljesítőképességet és elősegíti a glikogén takarékosságot.

Az L-karnitin a szervezetben rendkívül fontos és sok feladatot lát el. A megfelelő étrend és a mozgás feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a kedvező folyamatok beinduljanak.