Mit érhetünk el az L-karnitin szedésével?

Az L-karnitin kémiai szerkezetét tekintve egy aminosav származék, élettanilag egy igen fontos anyag. Biókémiai úton a szervezetben is képződik, megjelenését tekintve fehér kristályos anyag.

Az L-karnitin működteti azt a szállítórendszert, amelyik a zsírmolekulákat a sejtek energiaraktárába szállítja, a zsír- felhasználás teljes mértékben az L-karnitin mennyiségétől függ. Az L-karnitin növeli az állóképességet, fokozza a teljesítőképességet, védi az izmokat, így csökkenti a sportsérülések kockázatát, csökkenti a szervezet regenerálódásához szükséges időt, és javítja az izmok oxigénellátását.

fogyas_lkarnitin.jpg

Az L-karnitin fogyasztásával megelőzhetőek a szív és érrendszeri megbetegedések, növeli a szív teljesítményét. A szívnek nagy mennyiségű energiára van szüksége, ennek legnagyobb részét a zsírokból nyeri, hatására javul a szív energiaellátása és a szívizomzat összehúzódásának erőssége. Több vér áramlik a szívbe, de a nagyobb erejű összehúzódásoknak köszönhetően többet is tud kipumpálni, anélkül, hogy a szívverések száma növekedne. L-karnitin hatására javul a szív vérellátása, a koszorúerek vérellátását javítani lehet vele.

L-karnitin táplálékkiegészítő segít eltüntetni a zsírpárnákat, megfelelő egészséges testsúlyt alakíthatunk ki vele.