L-karnitin mikrotápanyag

Az l-karnitin egy aminósav százmazék, legfőbb szerepe a zsírsavak elégetésében és a sejtmembránok védelmében van. Fokozza az izmok erőnlétét, hatékonyan csökkenti az izomlázat. Az l-karnitin segít a zsírok energiává alakításában,így csökkenti a testzsír mennyiségét, ezáltal több energiához juttatja a szervezetet. Javítja az erőnlétet és az ellenállóképességet.

Késlelteti a sejtek öregedési folyamatát, mivel védi a sejtmembránt az oxidatív stressz ellen, és segít számos létfontosságú fehérje membránba épülésében. Az l-karnitin jótékony hatását klinikai kutatások igazolták a cukorbetegség esetén fellépő perifériás ideg- rendszeri zavarok, a szívműködési zavarok, a perifériás érbetegségek, a pajzsmirigytúlműködés, az öregkori demencia esetén. Fokozza a terhelhetőséget és növeli a sportolók teljesítményét.

hus_tej_lkarnitin.jpg

Az l-karnitin napi szükséglete 250-400 mg, a szükséges mennyiség kisebb részét képes szintetizálni az emberi szervezet, többségét a táplálékkal kell pótolni. Főleg hús és tejtermékekben található.