Az L-karnitin fokozza a fehérje beépülést

Az l-karnitin szükséges a szervezetünkben lejátszódó anyagcsere és energiaszolgáltató folyamatokhoz. Az l-karnitin a zsírsavaknak a mitokondrium belső membránján keresztüli transzportjában tölt be fontos szerepet. A zsírégetés segítője, a test zsírtartalmának csökkentéséhez szükséges.

Az l-karnitin elősegítheti a zsírsav oxidációt, és koffeinnel vagy szénhidráttal alkalmazva nagyobb állóképességet eredményezhet. A súlyzós edzés utáni regenerálódást támogathatja, az izom mikrosérüléseket mérsékelni tudja, ergogén hatást főleg indirekt módon, az izomsérülések enyhítésén keresztül válthat ki.

lkarnitin.jpg

Az l-karnitin teljes egészében természetes anyag, főleg a húsokban lelhető fel, a tojás és tej is tartalmazza, kis mennyiségben a gyümölcsökben, nyomokban az olajos magvakban, zöldségfélékben is megtalálható.

 

Az l-karnitin javíthatja a nitrogén egyensúlyt, kis mértékben anabolikus, fokozza a fehérje beépülést. Javítja az izmok oxigén ellátását, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban, védi az izomfehérjéket. Az anyagcsere folyamán a savakat megköti, hiánya esetén a zsírszövet a savakat elraktározza. Csökkenti a szervezet tápanyag igényét.